Polityka prywatności

Polityka prywatności


Zgodnie ustawą z dnia 29 sierpnia 1997 r. o ochronie danych osobowych (Dz. U. z 1997r. nr 133 poz. 883) dane osobowe przechowywane są z należytą starannością i chronione przed dostępem osób niepowołanych. Dane klienta nie będą udostępniane podmiotom trzecim. Klient ma prawo wglądu do swoich danych, do ich korekty oraz żądania zaprzestania ich wykorzystywania.

Jakie dane o Tobie zbieramy?

Dane zbierane podczas rejestracji
Abyś mógł przeglądać naszą ofertę nie wymagamy rejestracji. Decydują się na zakup w naszym sklepie możesz się zarejestrować lub przejść do finalizacji zamówienia bez rejestracji. Jeżeli zechcesz się zarejestrować zapytamy Cię o Twój adres e-mail oraz hasło jakiego będziesz używał na naszej witrynie.
Rejestracja w naszym sklepie umożliwia podgląd swojego zamówienia, przejrzeć historię swoich wcześniejszych zakupów oraz edytować swoje dane osobowe.

Dane zbierane podczas transakcji zakupu
W celu sprawnej realizacji zamówienia zapytamy Ciebie o dane potrzebne do wystawienia faktury VAT imię, nazwisko, adres zamieszkania, numer telefonu, oraz dane dostawy i formę płatności.

Dane zbierane automatycznie
Podczas Twojej wizyty na naszej stronie internetowej, automatycznie zbierane są dane dotyczące Twojej wizyty, np. Twój adres IP, nazwa domeny, typ przeglądarki, typ systemu operacyjnego, itp.

Dane zbierane, gdy kontaktujesz się z nami
Gdy kontaktujesz się z nami za pomocą strony internetowej, telefonu, poczty e-mail, itp. przekazujesz nam swoje dane osobowe, np. imię, nazwisko, adres e-mail, itp. Wykorzystujemy je wyłącznie do kontaktu z Tobą i NIE PRZEKAZUJEMY ich innym podmiotom.

W jaki sposób wykorzystujemy Twoje dane?

W żadnym wypadku nie będziemy sprzedawali danych zebranych o Tobie podmiotom trzecim.

Dane zbierane podczas rejestracji będą wykorzystane wyłącznie do umożliwienia Tobie zalogowania się do naszego systemu. Rejestracja NIE JEST obowiązkowa jeżeli chcesz dokonać zakupu, umożliwiamy również składanie zamówień telefonicznie, e-mailem lub fax.

Dane zbierana podczas transakcji zakupu będą wykorzystane w celu realizacji transakcji, w tym pobrania od Ciebie pieniędzy oraz wysłania Tobie zamówionego towaru. Twoje dane mogą być przekazane firmie kurierskiej z którą współpracujemy lub bankowi o ile chcesz dokonać zakupu ratalnego. Firmy te nie będą wykorzystywać tych danych w żadnym innym celu. Podanie tych danych jest obowiązkowe jeżeli chcesz dokonać zakupu.

Jeżeli zapisałeś się na nasz Newsletter, lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie, wykorzystamy Twoje dane w celu wysłania Ci naszego Newslettera. Zostaniesz zapytany czy chcesz otrzymywać Newsletter podczas rejestracji.

Dane zbierane automatycznie mogą być użyte do analizy zachowań użytkowników na naszej stronie internetowej, zbierania danych demograficznych o naszych użytkownikach, lub do personalizacji zawartości naszych stron internetowych. Dane te są zbierane automatycznie o każdym użytkowniku.

Dane zbierane w trakcie korespondencji pomiędzy Tobą, a naszym serwisem będą wykorzystane wyłącznie w celu odpowiedzi na Twoje zapytanie.

W przypadku kontroli Generalnego Inspektoratu Ochrony Danych Osobowych, Twoje dane mogą zostać udostępnione pracownikom Inspektoratu zgodnie z ustawą o ochronie danych osobowych.

W przypadku naruszenia Regulaminu naszego serwisu, naruszenia prawa, lub gdy będą wymagały tego przepisy prawa, możemy udostępnić Twoje dane organom wymiaru sprawiedliwości.

W jaki sposób będziemy się z Tobą kontaktować?

Jeżeli dokonałeś transakcji zakupu towaru, możesz otrzymać od nas maile dotyczące Twojej transakcji. Możemy również kontaktować się z Tobą telefonicznie.

Jeżeli zapisałeś się na nasz Newsletter, lub w inny sposób wyraziłeś zgodę na jego otrzymywanie, będziesz go od nas otrzymywać właśnie tą drogą.

W jaki sposób możesz poinformować nas o zmianie danych?

Wszystkie podane informacje możesz w każdej chwili zmienić lub usunąć wystarczy zalogować się na swoje konto i dokonać zmian lub skontaktować się z obsługą sklepu i zgłosić chęć dokonania zmian.
Twoje konto może być w dowolnym momencie wykasowane z naszej bazy danych, w tym celu wystarczy skontaktować się z obsługą naszego sklepu. Wówczas wszystkie dane zostaną skasowane, zostanie również usunięty e-mail z bazy danych. UWAGA ! Odtworzenie takiego konta nie jest możliwe, jeśli będziesz chciał kiedyś ponownie dokonać u nas zakupów konieczne będzie założenie nowego konta.
Danych użytych do transakcji zakupu nie można zmienić, ani usunąć, gdyż są one częścią rachunku lub faktury. Danych zbieranych automatycznie również nie da się zmienić lub usunąć.

Wykorzystanie ciasteczek ("cookies")

W celu zbierania informacji o korzystaniu z naszego sklepu, stosujemy technikę "cookies". Zbieramy informacje o tym, jak wiele osób odwiedza lub powraca na naszą stronę, w jaki sposób internauci na nią wchodzą oraz które strony odwiedzają. Te informacje ułatwiają nam utrzymanie wydajności strony oraz wprowadzanie udoskonaleń. Ciasteczka nie zawierają żadnych danych osobowych.

W jaki sposób zabezpieczamy Twoje dane osobowe?

Komunikacja między Twoim komputerem a naszym serwerem jest całkowicie bezpieczna. Gdy zbieramy Twoje dane osobowe, używane jest bezpieczne, szyfrowane połączenie SSL (Secure Socket Layer). dzięki czemu wszystkie dane osobowe są szyfrowane i nawet w przypadku przechwycenia transmisji, niemożliwe do odczytania dla obecnej mocy obliczeniowej komputerów. Dodatkowo nasze bazy danych zabezpieczone są przed wglądem osób trzecich.

Zmiany naszej polityki prywatności.

Zastrzegamy sobie prawo do zmiany powyższej polityki prywatności poprzez jej aktualizacje lub publikacje nowej na tej stronie.



Transport

Towar wysyłamy przesyłkami ubezpieczonymi i należycie zabezpieczonymi. Korzystamy z sprawdzonych firm kurierskich oraz transportu własnego.

Oddziały

Posiadamy dwa oddziały - w Tychach oraz Wrocławiu. Zapraszamy do nas.

Doradztwo

Nasi konsultanci doradzą w wyborze odpowiedniego wyposażenia. Każde zamówienie jest sprawdzane pod kątem poprawności montażu.

Zadowoleni klienci

Naszym atutem są zadowoleni klienci polecający nas swoim znajomym i rodzinie. Część z nich wraca do nas nawet po kilku latach.